Columbus

Het is niet gek dat Novomatic een online videoslot heeft ontwikkeld over Christoffel Columbus de beroemde ontdekkingsreiziger. Deze Spaanse inwoner was de ontdekker van o.a. Amerika, die vroeger de ‘nieuwe wereld’ werd genoemd en zijn ontdekking werd geschiedenis. Hij was de leverancier van hoeveelheden land en grondstoffen. Nu is hij ook ontdekker van het online videoslot en leverancier voor bonussen en grote prijzen!

Columbus kwam uit een eenvoudig gezin en wist een fortuin te verdienen die hem bracht tot koninklijke hoogte en wist zo zijn reizen te financieren. Hij was in bezit van een goede handelsgeest en had de mogelijkheid om met de lokale bevolking veel goederen uit te wisselen. Hij was laagopgeleid maar hij had een grote intelligentie en las veel over geschiedenis, astronomie en geografie wat Columbus hielp tijdens zijn voortzetting van zijn ontdekkingsreizen. Hij was continue opzoek naar Indië maar heeft deze streek nooit gevonden. Hij had gedurende zijn reizen veel geld verdiend en was voorzien van eigen geld maar had ook sponsors voor de tochten die hij maakte.

Columbus maakte vier grote ontdekkingsreizen met zijn vlaggenschepen waarvan de eerste ontdekking Guanahaní was. Via de Canarische eilanden begon Columbus met oversteek naar de Atlantische Oceaan naar de Bahama’s en noemde het eiland San Salvador. Daarna meerde hij Cuba aan en ging naar Great Inage waar hij voor het eerst kleine hoeveelheden goud trof. Columbus kreeg met zijn tweede reis zeggenschap over 17 schepen en vertrok naar de Antillen en het Caribisch gebeid en werd gesponsord door de Spaanse koningin. Zijn derde reis ging via de Kaapverdische eilanden naar Trinidad. Hier kwam hij tot de ontdekking dat de wereld niet plat was maar in de vorm van een peer. Zijn vierde reis kwam hij terecht op Honduras en Yucatan, het land van de Maya’s. Na zijn terugkeer heeft hij niet meer de mogelijkheid gehad om weer terug te varen naar de landen die hem een voortuin hebben gegeven. Ga net als Columbus opzoek naar het goud in verre landen door middel van de vlaggenschepen naar het Caribisch gebied.

Werking van het spel

Het videoslot heeft 10 winlijnen en 5 rollen en met de juiste combinatie en winlijnen bent u in de gelegenheid om grote prijzen te winnen De juiste combinatie van de afbeeldingen is hier belangrijk. Elke afbeelding heeft een aparte waarde. Zo hebben de 10, boer, vrouw , koning en aas een lagere waarde dan de getekende afbeeldingen. De symbolen zoals Columbus, de Spaanse koningin, de juwelen en cartograaf, geeft u bij de juiste aantallen, de kans om een grote prijs te winnen. Daarnaast zijn er in dit Novomatic videoslot ook afbeeldingen die uitgevoerd zijn in 3d animatie waaronder het symbool Columbus.

Tevens heeft de afbeelding van het vlaggenschip een speciale betekenis. Dit is in Columbus uitgevoerd als de scatter. Dit betekend dat u als u 3 gelijkwaardige symbolen op uw scherm verschijnt dat u 10 gratis games krijgt. Tijdens deze free spins zijn de boten niet blauw gekleurd maar oranje. De te winnen prijzen zijn tijdens deze free spins hetzelfde. De wild in het spel is het symbool Columbus. Dit kan elk symbool at random wijzigen met uitzondering van het scatter symbool. Wilt u andere videoslots van Novomatic spelen bij de aangesloten online casino’s, dan kan dit door op een van de banners aan de rechter kant te klikken. U kan ook kiezen voor andere adventure videoslots zoals Book of ra, Hoffmania of Katana. U heeft als speler de mogelijkheid om de gewonnen prijzen te verdubbelen door middel van de Gamble feature. Dit is een mooie mogelijk om uw gewonnen punten bij Columbus in een relatieve korte periode te verhogen. Maar let op als u de verkeerde keuze maakt verliest u de punten en keert u terug naar het spel. Als u nog meer informatie wil omtrent de hoogte van de prijzen in combinatie met de winlijnen en de betlijnen en wilt u weten wat het uitkeringspercentage is dan kan u altijd per spel de paytable bekijken.