Katana

Katana is in Japanse begrippen het woord voor zwaard die in het verleden werd gebruikt door de Samoerai. Er zijn verschillende verhalen gedurende afgelopen jaren ontstaan voor de Samoerai waarbij de krijgers de Katana gebruiken voor goede of slechte doeleinden. Katana werd in het verleden gebruikt voor het beroven van levens, nu wordt deze nog enkel gebruikt voor vechtsporten of als sierobject aan de muur. Doordat de eeuwen oude vechtkunst in Japan zeer bekend was, werd deze ook gebruikt voor keizerlijke doeleinde en diende de Samoerai het leger, dit ging gepaard met het gebruik van de Katana. De Samoerai had een enorme aanzien, was machtig, principieel en was in bezit van discipline. Ook het dragen van de Katana was een belangrijk onderdeel uit het leven van de Samoerai wat hij met nog 2 zwaarden droeg namelijk de Wakizashi het korte zwaard, en Tanto het mes. Deze zwaarden waren een onderdeel van zijn ziel. Mocht de Samoerai deze zwaarden verliezen, dan was hij automatisch geen Samoerai meer.

Naast het dienden van het keizerlijke hof zijn er ook verhalen dat de Samoerai opkwam voor de arme boeren. Dit is het begin van het ontstaan van de Shogun. Dit is een generaal samoerai die mensen hielp tegen wreedheid van degene die bruut en onmenselijk waren. De Samoerai was uiteindelijk te vinden in de rijstvelden bij de arme boeren die alleen in ruil voor de diensten een slaapplaats en eten kon aanbieden. Vaak hadden de Samoerai ook vaak interesse voor de plaatselijke Geisha waardoor hun verblijf verlengd werd. Van dit romantische verhaal zijn er diverse films gemaakt. Dit heeft Novomatic doen besluiten om een videoslot te maken over Katana met animatie symbolen zoals de Shogun, Geisha, rijstvelden en het zwaard de Katana.

Werking videoslot

Bij Novomatic spelen kan u het online videoslot gratis uit proberen bij een van de geselecteerde online casino’s. Dit kan al door het klikken van een op de banners op onze site. Na registratie kan u gelijk spelen. Bij Katana hoeft u geen ingewikkelde software te downloaden. Hier kan u bekijken wat de speel- en win mogelijkheden zijn die geactiveerd worden tijdens het spelen van het videoslot. Tevens ziet u gelijk wat de bonus en features zijn en kan u hier uw spelers tactiek en aanpak ontwikkelen. Door dit te oefenen bij Katana kan de kans op het winnen van grote prijzen binnen uw bereik liggen. Katana is uitgevoerd met 20 winlijnen en 5 rollen. Het aantal winlijnen kan verhoogd of verlaagd worden en dit bepaald uw minimale en maximale inzet. De prijzen worden automatisch van links naar rechts berekend.

Katana is duidelijk bepaald door Japanse invloeden en het spel is voorzien van een Oosters uiterlijk. Sommige afbeeldingen hebben een 3d animatie die van grote klasse zijn. Dat is in Katana de afbeelding van Shogun. De mooie bewegende beelden zijn een unieke toevoeging van het te spelen videoslot. We willen even stil staan bij de mogelijkheden van Katana. De wild in het spel is tevens de Shogun. De Shogun heeft een hoge waarde dan bijvoorbeeld de traditionele symbolen dan als bijvoorbeeld de tien of de boer. Daarnaast kan de Shogun gewisseld worden voor elk ander symbool met uitzondering van de scatter bonus. Je kan zeggen dat dit de joker is het spel is. Als u andere videoslot wil spelen met de scatterbonus dan kan dit ook bij Power Stars of Rainbow King.

Scatter van Katana
De scatter bonus in dit spel is het scatter symbool. Tijdens het activeren van 3 symbolen van de scatter of meer krijgt u 10 free spins. Als gedurende deze free spins de Shogun valt op uw scherm, klapt deze uit. Over de hele rol kan er een winnende combinatie berekend worden. Dit versnelt de te winnen punten. Alle gewonnen punten tijdens een ronde kan verdubbeld worden door de gamble feature. Dit maakt het videoslot extra spannend. Maar let op maak wel de juiste keuze, want als u dit niet doet verliest u de gewonnen punten en keert u terug naar het spel. Als u op uw gemak de hoogte van de te win mogelijkheden wil teruglezen dan adviseren wij u de paytable te raadplegen.