Rainbow king

Rainbow king is een videoslot van Novomatic. Het is niet te vergelijken met een ander videoslot. Reel king komt nog enigszins in de buurt. En dit alleen omdat een van de bonus levels overeen komt met de dikke koning die zomaar kan opduiken in Reel king. Ook kan je Hoffmania een videoslot noemen die net als Rainbow king op zich staat.

Wat maakt Rainbow king zo uniek?
Rainbow king is zoveel anders dan de andere Novomatic videoslots omdat dit Novomatic videoslot geen gamble feature bezit. Dit wordt opgevangen door de vele prijzen die vallen tijdens het spelen van Rainbow king. Ook bevat Rainbow king veel meer speciale bonuslevels dan dat je van Novomatic gewend bent. Zo bevat het onder anderen een scatter bonus die toch net weer anders is dan bijvoorbeeld de scatter bonus van Columbus. Naast deze scatter komt er net als bij Spinning stars level bonussen in voor die uniek zijn. Dit maakt Rainbow king een ander soort videoslot dan de overige Novomatic videoslots. Wel kan je vanaf de buitenkant goed zien dat het om een creatie van Novomatic gaat. De buitenkant is uitgevoerd in de felle kleuren van de regenboog samen met het goud van een koning. De graphics zijn uitgevoerd op een sprookjes achtige manier zoals je die tegen kan komen in een tekenfilm. Ondanks het ontbreken van een gamble feature is dit een videoslot die je zeker een keer gespeeld moet hebben. Wij van Novomatic spelen raden je dan ook aan om dit videoslot eens te bekijken op onze pagina met gratis te spelen videoslots.

Rainbow king, de werking.

Rainbow king bevat 20 winlijnen allemaal uitgevoerd in de kleuren van de regenboog. Op de 5 rollen komen de volgende symbolen voor: tien, boer, vrouw, koning, aas, zak met goud en het wild symbool. Naast deze “normale symbolen” zijn er nog 4 symbolen die de 4 speciale bonus levels triggeren.

De eerste bonuslevel wordt vertegenwoordigt door een dikke koning. Vallen er 3 of meer van deze koningen dan krijg je een speelbord te zien met in het midden een schatkist en een dobbelsteen. Druk je op start dan zal de dobbelsteen gaan draaien en het aantal ogen die uiteindelijk zullen je vooruit doen gaan op het speelbord. De meeste vakjes op het speelbord bevatten een bedrag het bedrag van het vakje waar je op beland zal in de schatkist komen. Dit gaat door totdat je op een vakje komt waarop staat: take the money. Het bedrag dat op dat moment in de schatkist zit zal aan je worden uitgekeerd.

De tweede bonus level zal van start gaan wanneer er 3 kastelen vallen na een druk op de startknop. De 3 kastelen zullen dan als het ware naar voren komen waarna je een kasteel er tussen uit moet pikken. Achter ieder kasteel schuilt een bedrag. Het bedrag dat schuil gaat achter het kasteel dat je uit kiest zal je ontvangen.

De derde bonuslevel van het spel is een dikke koning met een videoslot op zijn buik. Deze kan elk willekeurig moment opduiken. Ook is het mogelijk dat er meerderen tegelijk tevoorschijn komen. Druk nu op start en de weels op de buik zullen gaan spinnen. Vallen er 3 zevens dan heb je prijs. Dit gaat net zolang door tot dat er op een van de rollen die zich op de buik van de koning bevinden geen zeven valt.

De laatste en meest aantrekkelijke bonuslevel van het spel is die van de kronen. Vallen er namelijk 3 of meer kronen dan zal er op de eerste rol een aantal prijzen komen te staan. Op de 2de tot en met de 5de rol zullen alleen maar kronen staan met een opschrift pick me. Het is de bedoeling dat je nu een kroon uitkiest en je maakt kans op een van de prijzen die op rol een staan weergegeven. Dit bonuslevel kan je zomaar 500 keer je inzet opleveren.

Conclusie.
Zoals je ziet is dit videoslot met zijn uitgebreide bonus levels een slot die echt op zich staat. De verschillende bonuslevels zorgen ervoor dat de variatie van het videoslot hoog is. Ook zijn er leuke prijzen te winnen. Het ontbreken van een gamble feature wordt ruimschoots goedgemaakt in dit door Novomatic ontworpen unieke videoslot.